Половината от възрастните, които в момента са заразени с делта“ варианта

...
Половината от възрастните, които в момента са заразени с делта“ варианта
Коментари Харесай

Крайно лоши вести от Израел за ваксинираните с Пфайзер/Бионтех

Половината от възрастните, които сега са инфектирани с „ делта “ разновидността на COVID-19 в Израел , са били напълно ваксини рани с препарата на Pfizer Inc., което накара държавното управление да възобнови условието за носене на маски на закрито и други ограничения за ограничение на мощно вирулентния вариант, оповестява американското издание The Wall Street Journal.

Предварителните констатации на израелските здравни чиновници допускат, че към 90% от новите инфекции евентуално са породени от „ Делта “ разновидността, съгласно Ран Балисър, който управлява експертна консултативна комисия по COVID-19 на държавното управление. Децата под 16 години, множеството от които не са били ваксини рани, съставляват към половината от инфектираните, сподели той.

Миналата седмица държавното управление разшири акцията си за имунизация, с цел да включи всички 12 до 15-годишни след скок на инфекциите измежду учениците в град в Централен Израел. Оттогава болестта се популяризира бързо географски и в други групи от популацията. Броят на случаите в Израел е относително невисок съгласно международните стандарти. Но новите случаи на Covid-19 набъбнаха до над 200 в четвъртък от към 10 дневно през по-голямата част от юни.

Израел в този момент преоценява своите разпореждания за COVID-19, откакто предприе ограничения за отваряне на обществото и стопанската система си след многократни блокировки предходната година. „ Влизането на „ делта “ варианта промени динамичността на предаване “, сподели проф. Балисър, който е и основен иновационен шеф на най-голямата организация за ръководство на здравето в Израел , „ Клалит “.

Щамът „ Делта “, който се появи за първи път в Индия в края на 2020 година и е прочут още като B.1.617.2, в този момент е открит допълнително от 70 страни. В Съединени американски щати специалистите по публично опазване на здравето чакат скоро да се трансформира в преобладаващ вариант.

Тези по този начин наречени случаи на пробив - дефинирани като позитивни резултати от теста на COVID-19, получени минимум две седмици след приемане на последната доза ваксина от пациентите - се чакат необятно, защото имунизацията Pfizer е високоефективна, само че не е 100% надеждна, съгласно господин Балисър.

Израел ските здравни чиновници са оптимистични, че даже разновидността да се популяризира, доказателства от страни като Англия сочат, че имунизацията ще предотврати огромно повишаване на тежките болести и хоспитализации, които изтезаваха здравната система на страната при предходните талази. Израел е записал единствено пет тежки случая през последните 10 дни, сподели проф. Балисър, само че дали ще се появят още, е прекомерно рано да се каже.

Освободените от условието за носене на маска включват деца под седем години, хора с увреждания, които им пречат да носят маска, или двама служащи, които работят постоянно дружно. Правителството анулира условието за маска на закрито преди 10 дни и анулира множеството други превантивни ограничения, откакто организира една от най-бързите акции за имунизация в света. Около 80% от израелтяните на възраст 16 и повече години са получили две дози от имунизацията, създадена от Pfizer и немския сътрудник BioNTech SE.

По-рано тази седмица израелското държавно управление предложи всички 12 - 15-годишни да бъдат ваксини рани, с цел да се предпазят от „ делта “ разновидността. Израел беше ранен тест за успеваемостта на имунизацията, откакто огнищата през предходната година в един миг му дадоха един от най-високите равнища на зараза на глава от популацията в света. От началото на пандемията са инфектирани 840 522 от 9,3 милиона жители на страната, от които 6429 са умряли.

Израел ските здравни чиновници обявиха, че мощно заразният вариант евентуално е влезнал в страната през главното интернационално летище наоколо до Тел Авив, където система, предопределена да ревизира всяко ново идване посредством тестване, е била претрупана през последните дни на фона на повишаването на задграничните пътувания. В сряда държавното управление забави разрешаването на задгранични жители да влизат в страната за туризъм от 1 юли до 1 август и възвърне условието за маска в летищата, съобщи " Фокус ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР